Fullt upp

Ledsen för den dåliga uppdaten just nu men har väldigt mycket i skolan. Igår åkte jag till exempel hemifrån vid halv 10 och kom hem halv 9 på kvällen igen. Så det är ganska mycket att hinna med just nu!

Idag har jag kommit upp senare än tänkt vilket inte är bra! Men det löser sig! Nu har jag hunnit få i mig lite frukost och tänkte försöka skriva på min uppsats en 30 minuter eller nått. Sedan är det dags att gå till föreläsningen! Därefter får det nog bli en lunch och dusch. Sedan skriva några timmar till innan jag slutligen åker till Stockholm för kvällen! Ska vara där tills imorgon,så blir bara en kort visit denna gången :) Men bättre det än inget!!

Nej nu ska jag börja skriva!

Ha en toppendag!! :)

Jag vill ut i arbetslivet!

Ibland räcker dagarna inte riktigt till.. Man gör det man ska och ändå hinner man inte. Men idag fick jag ett rejält sug. Ett sug efter att komma ut i arbetslivet! Kan berätta mer imorgon om varför.

Men med detta så har jag fått en ganska bra motivation till att ta tag i saker och det känns härligt! Dock räcker ju tiden inte riktigt till alltid ändå! :)


Nu ska jag dock sova.
Godnatt!!

//G

Uppsatsskrivande 1.1

Uppsatsskrivande blir bara värre ju längre du väntar. Det är lika bra att börja så snart du bara kan. Har du något att ändra, så gör det! Har du något som är fel, fixa det! Har du något som väntar på att göras, gör det!

Min tid kommer bestå av att skriva uppsats, över att ha ångest över att jag inte skriver uppsats, om att jag inte kommer hinna om att jag inte kommer igång.. Ja ni förstår nog.

Den närmsta veckan kommer jag försöka andas min uppsats. Allt för att det ska bli bra!

Men nu är jag trött och vill kolla en serie. Så nu slutar jag efter ineffektivt arbete. (Dåligt samvete)

Sov gott!

Schooltime

Godmorgon!

Sitter just nu i skolan och pluggar med Ida. Vi bestämde oss för en pluggdag och det känns riktigt bra! Har btw i princip bara varit hemma och vänt och hemma och sovit sedans vi åkte till Patriks syster i lördags. Därav dålig uppdate. Men får ta en uppdaatering om det senare! Hoppas alla får en bra dag! Jag är borta ganska länge för plugg!!

Tjingeling!


(tidsinställt inlägg)

Vi är påväg!

Just nu så borde Patrik och jag vara påväg till hans syster med familj. Vi ska spendera kvällen där och äta god mat, dricka massa vin och ha det allmänt trevligt! Sover över också för enkelhetens skull! Ska hur som helst bli jättekul! Så vi hörs imorgon igen!

tjingeling!

Waka Waka

En låt som får mig att hoppa upp från stolen, en låt som får mig att med glädjeskutt vilja dansa rum och kanske skapa lite på rumpan. Ja, allt detta och mycket mer kan man säga om Shakiras låt Waka Waka (This time for Africa). Det är en galet skön låt och jag älskar både att träna till den på ett rumpskakar pass eller att gå ut och skaka loss på krogen! Detta är en låt som är en av mina favoriter just nu och den har såklart en plats på min förfest lista på spotify! Gå gärna och lyssna på min lista föresten och säg vad ni tycker om den!

Blir nog btw inte mycket plugg idag. Har ingen lust. Lite synd! Ska in med uppsatsen om mindre än två veckor. Men men, det löser sig! Nej nu ska jag få i mig lite lunch!

Lyssna och bli glad!



Vi hörs!

Fredagen i få ord

Igår var det en lång dag i skolan med hyresrätten! Sedan blev det ett segt åkande till lägenheten. Där packade jag snabbt ihop lite av mitt pick och pack. Därefter for jag till Stockholm. Här besökte jag systemet. Fixade god dricka för ikväll. Sedan hämtade jag Patrik efter hans över 4 timmar långa övertid på jobbet. Vi åt god mat, vi såg Idol, vi åt räkcoctails och avslutade med chokladkaka. Det var en mysig och smakrik kväll!

Nu ska jag duscha, plugga, käka och så!

Tjingeling!

Då blir det fredagsmys!

Godmorgon!

Det där är verkligen en jingle som fastnat i alla våra huvuden. OLW trodde aldrig de skulle lyckas så bra när de började med de reklamerna för några år sedan och nu är de störst på marknaden i Sverige!

Hur som helst, någon mer som är vaken?? Själv väntar en låång dag. Har skola och så idag, sen hem och packa och diska och så, för jag ska till Patrik ikväll! Där blir det faktiskt fredagsmys och så ska vi se idol och sova tidigt! Han gör högskoleprovet imorgon så han behöver sin sömn.

Men nu måste jag fixa här i lägenheten. Ska snart bege mig iväg!

Ha en bra dag! :)

P.A.R.T.Y.

Hade som sagt en grymt kul helg förra veckan! Detta resulterade bland annat i en av de bästa utekvällarna på länge! Så tänkte att jag kunde bjuda på en bild från denna kväll! (Den enda jag har just nu i alla fall.)

Men nu är det dags för mig att börja ta det lugnt och sova snart!
Godnatt allesammans!

Dagens goda gärning

Idag var jag duktigt. Jag tränade som sagt i morse. Sedan gick jag både till och från skolan. Var riktigt skönt i vintersolen. När jag kom hem låg ett körkort utan sin ägare nere vid brevlådorna. Jag kollade upp om namnet fanns på tavlan över boende i huset. Han fanns. Snällt traskade jag (läs: tog hissen) till fjärde våning och lämnade det hos sin ägare. Tror han blev glad. Han såg glad ut i alla fall!

Sedans dess har jag inte hunnit med mycket alls. Jag har ätit min lunch. Jag har ätit lite av min goda kaka jag gjorde igår. Jag har kollat ett avsnitt av en serie och kollat lite på datorn. Något annat jag även gjort lite av är att plugga. Så jag tror jag måste sätta igång ordentligt nu! Ska ju gå om cirka 2 timmar. Det innebär lite tid kvar för studier. Bara att sätta igång. Tänkte läsa rättsfall. Det borde bli bra! Rättsfall är alltid bra!

Nej nu måste den lilla paragrafryttaren grotta ner sig i skolarbete. Vi hörs!!

Ps. Vad är er goda gärning denna vecka? :)

Torsdag i Oktober

Goddag allesammans!

Idag började jag min dag i hyffsad tid faktiskt! Gick upp i god tid och strax efter 8 var jag påväg till gymet. Börjar verkligen inse hur jul jag tycker det är att träna på gym! Det bästa är att jag får göra saker i min fart och att jag kan gå dit när jag vill! Eller ja, i alla fall nästan när som.

Just nu står en kycklingfile i min ugn. Tänkte att jag tillagar den nu innan jag rusar av till skolan. Så tar det ingen tid sen att få maten klar menar jag! :)

Planen för dagen är att jobba på min uppsats! Har mycket att göra och ganska så lite tid för att göra det faktiskt. Men ska jobba med det fram tills kören ikväll typ. Sen så på lördag när Patrik gör sitt prov. Sen så skriver jag såklart hela nästa vecka också! Men tiden lär behövas. å är det när man läser till jurist..

Nej nu måste jag få klart allt innan jag ska gå!

Hur ser eran dag ut? :)

Hyresrätt - Vet du egentligen vad som gäller?

Godkväll!

Ja, denna veckan håller vi som sagt på med hyresrätt och det är verkligen intressant! Jag har personligen erfarenhet av olika hyresvarianter och har vänner som haft det lite halvtaskigt där de har hyrt. Vi snackar ganska nasty stuff som en källare full av mögel. Not ok!!

Hur som helst så var det mycket jag inte visste innan denna delen av kursen. Vem visste till exempel att man när man säger lägenhet kan mena både lokal och bostad? Dock så när man pratar om lägenhet i vardagen så vet alla att man menar en bostad. Dock är det inte så i juridikens värld. Så ibland får man tänka till lite extra.

Saker som jag finner intressat är, ja, det mesta faktiskt! Tänkte först sagt "bara" inneboende och andrahandsuthyrning (då detta är vad jag själv har erfarenhet utav) men insåg att hyra av lokal och förstahandskontrakt på bostadslägenhet faktiskt är ganska intressant också! Vad är det som egentligen gäller i ett kontrakt? Har jag den uppsägningstid "vi" avtalat om eller har jag några andra rättigheter?

Ett exempel på något som nog inte alla vet är att om "ni" har övertalar om 1 månads uppsägningstid när du hyr, så kan du om det är förmånligare för dig hänvisa till Jordabalken där det står att du har 3 månaders uppsägning. Då gäller detta före 1 månad. Detta kan vara bra om du inte hinner flytta på 1 månad. Men om du själv vill flytta fort så gäller 1 månad då det är det mest förmånliga för dig. Din hyresvärd kan då inte hänvisa till de 3 månaderna. Det är hela tiden ett jättestort skydd för dig som hyresgäst.

Men vad hjälper alla skydd i världen om man inte känner till dem?

Så nu tänkte jag låta er ställa frågorna! Är det något ni undrar över angående ert boende? Är det risigt, obeboligt, orimlig hyra eller konstiga vilkor? Ja vilka frågor som helst går bra! Kan gälla där det bor nu eller dit du vill flytta. jag är ingen expert på saken men jag ger det gärna ett försök! (Ska ju trots allt lära mig detta!)

Ha en trevlig kväll allihopa och hoppas ni ställer någon fråga!
Nu ska jag göra lite pizzamackor! :)

tjingeling!

Helgen med min bästis!

Hejsan! Nu var det ett tag sedans vi hördes sist. Men jag tänkte att jag kunde berätta om min helg som varit!

Nu i helgen fick jag verkligen en chans att koppla av! Jag hade min bästis Hanna på besök och vi hittade på massa kul. Fredag började med sminkning och middag innan vi for iväg till David och co. Där blev det singstar och godis och dricka i ett par timmar innan vi drog vidare till Göta Källare! Kvällen var helt perfekt och avslutades på donken då vi efter många timmars konstant dansande var ganska hungriga.
Vi ramlade väl i säng någon gång efter 4 tror jag, hehe..

Lördagen började lite senare än tänkt och vi fick bara lite mindre än 3 timmar på stan men det räckte för att hinna spendera en massa pengar. Så kan det gå! Både Hanna och jag hittade lite kul saker som fick följa med hem! Bland annat ett par supersköna vinterskor och en snygg topp! På kvällen blev det Thai med Patrik, David och Becca! Därefter bowling innan vi avrundade med en spelkväll hemma hos David. Jag kan bara säga en sak, att jag minns inte senast jag skrattade så hysteriskt mycket. Tårarna spruta typ! Även denna kväll var vi i säng ganska sent..

Detta var inte kul när vi på lördagen skulle upp vid 8. Hanna och jag åkte nämligen till chokladfestivalen i Nordiska museet på Djurgården! Det var GRYMT! Gick på chokladskola, fixade ett jobb för i jul och dessutom så provsmakade vi massa fantastiskt god choklad! Sen köpte jag ju såklart på mig lite att ta hem!

Sent söndagkväll kom vi till min lägenhet. Så här har vi kollat film och bara tagit det lugnt. Hanna stannade över måndagen och i morse. strax efter 5 så följde jag henne till bussen.

Hade verkligen en superbra helg! Allt blev liksom kul och bra! Men det är ju så det blir när man är med goda vänner!

Nej nu måste jag i säng! Tänkte gå upp tidigt så att jag får en massa skolarbete gjort imorgon! Planen är 10 timmar effektivt plugg. Vi får väl se hur det går? Hehe! Måste i alla fall jobba med min uppsats och läsa på om hyresrätt!

Sov så gott!

En bild på Hanna & jag från första gången vi var uppe i Sthlm tillsammans!
Tänk va tiden går fort.. Nu har jag hunnit flytta och hon besöker mig.
Hon har redan varit uppe 3 gånger i år och jag uppskattar det så
otroligt mycket!! :) Dock känner jag typ inte igen oss på bilden och det
är ändå bara lite drygt 2 år sedan^^


Fredagkväll på en måndag

Tänka sig, är det faktiskt möjligt att det skulle kunna ha varit en fredag idag? Kalendern visar på att det är måndag och jag var ju faktiskt i skolan x antal timmar idag. Men efter skolan gick jag till systemet och köpte en flaska vitt. Sen åkte jag hem och städa upp lite och började duka. Strax därefter fick jag besök. Vi lagade tacos och drack vin till. Sedan satt vi och prata och åt godis. Fredagsmat och fredagsmys med en vän på en måndag. Är det möjligt?

Kvällen avslutades ganska tidigt och jag hade tid för mig själv framför tvn en stund och kunde slappa. Nu känner jag mig redo för sängen, såhär vid 11, på en fredagkväll. Fast egentligen är det ju måndag, men fredagar är så mycket bättre! Men genom att avsluta måndagen med en fredagkväll och på så sett börja veckan med just en fredagkväll så känns resten av veckan inte lika trist. Nu känner jag att jag kommer orka plugga i veckan. Detta känns bra!!

Så nu ska jag sova gott. Men innan jag gör det så rekomenderar jag alla att avsluta sina tråkiga måndagar med en fredagskväll av något slag!

Tjingeling!

Hårdträning!

Nu har jag äntligen kommit igång och det känns skönt! Igår tränade Ida & jag ihop och idag ska vi köra ett nytt pass. Idag blir det 90 minuter hårdträning hoppas jag! Känns riktigt härligt och nyttigt! Sedan även om kroppen värker som bara den när man vaknar på morgonen pga träningsvärk så gör det inte så mycket, det är ju faktiskt ganksa skönt! Dock blir det kanske inte lika nyttigt efter träningen. Då ska vi vina och baka & äta kladdkaka. Mumma!!! Något vi planerat sedans vi fick veta att jag skulle få denna härliga lägenheten med riktigt kök, hehe.

Nej nu måste jag fortsätta och träna på annat håll. Dvs med hjärnjympa, hehe.. Håller på och läser på om Entreprenader just nu. Det är det ämne som återstår denna vecka att "bemästra". Före det så var det "Arbete på annans egendom". Ni anar inte hur mycket jag lär mig i skolan denna termin som alla borde få kunskap om! Har och göra mycket med köp och tjänster. Alltsammans ihopmixat inom civilrätten. Grymt intressant i alla fall!

Nej nog snack om min "träning", men nu måste jag fortsätta!

Tjingeling!

Förberedelser

Då var det äntligen dags för det stora kalaset. Hela släkten är samlad! Jag känns numera i princip som en del av älsklings släkt och det känns ganksa bra faktiskt! Klev just ur duschen och tänkte lite smått börja med att fixa mig för kvällen. Ska iväg efter tre någon gång. Men alla ni som kännerm ig vet att det ibland kan ta vääääldigt lång tid för mig att fixa mig^^ Men det ät faktiskt kul att lägga ner lite extra tid på sig själv när man inte gör det jämt! Så när det väl blir tillfälle så brukar jag lägga ner lite extra tid på allt!

Så, ska det bli stort, vågigt hår med sotigt smink? Eller lite lugnare hår med en mer "enkel" makeup? (Om det nu får kallas enkel även om det tar lika lång tid som förstnämnda typ^^) Eller helt enkelt köra något nytt? :)

Nej får nog ta och sätta igång så jag får något vettigt gjort idag också kanske!

Hur ser er dag ut? :)


RSS 2.0