Perfect start to a perfect day

Godmorgon allihopa!

Idag kommer Carro hit, woho!! Det kommer bli hur kul som helst i helgen! Men innan dess är det lite kvar som ska städas, diskas och framför allt pluggas.. Men så tar jag helg och njuter av vad som komma skall! Kul kommer det bli i alla fall! ;) Tänkte förresten jag skulle visa min underbart härliga frukost jag hade igår. Jag var så sjukt hungrig när jag vakna (precis som jag varit hela veckan) så jag dukade upp det som behövs för en perfekt start på dagen! Detta är nog min favoritfrukost just nu! Vad är eran favorit?


Naturell yoghurt m. frusna hallon & blåbär, skivad banan och världens bästa musli. Rågbröd m. leverpastej och ett glas härlig apelsinjuice. En bra start på dagen!

Godmorgon!

Hejhej!

Har haft en lite seg start på veckan.. Måndagen började med moln och gråhet, vilket bara deppar ner en totalt. Jag menar, Valborg och dess firande kommer nu om bara några dagar och i måndags visade de på 6 grader, moln och regn. Men redan igår hade vädret gått till att det ska vara runt 15 grader och en hel del solsken och desto mindre regn. Så nu är det bara att hålla tummarna!

Idag är det massa plugg som gäller och en frukostbuffe tillsammans med Ida! Det borde bli gott! Problemet är bara att när jag vaknade idag var jag vrålhungrig, så blir väl ett glas mjölk om jag ska stå mig tills vi sticker iväg! Men men, nu måste jag faktiskt ta mitt härliga glas med kall mjölk och börja packa mina böcker :)

Hur ser er dag ut idag då?

Tjingeling!


En litn bild från förra Valborg!

Söndagsmiddag

Hejhej!

Det har varit en skön och rolig helg! Gårdagen var full av massa möhippeplanering och på kvällen var vi med vänner och spela TP! Riktigt kul! Idag har varit en sån där härligt mysig och lung dag. Men har ändå hunnit med ett inköp av diskmaskin och kamera. Inte jag då, men P!

Jag håller på och förbereder en hemlig trerätters för P! För länge sedan fick han en överraskning i present och ikväll får han den; denna middag helt enkelt! Han läser inte här så jag kan lugnt skriva ut att det blir toast med romröra och kräftoer till förrätt, baconinlindad oxfile med potatisgratäng till huvudrätt och vaniljpannacotta med bär till efterrätt! Detta är typ hans favorit så jag tror nog han blir glad :)

Men nu ska jag fortsätta och fixa lite här hemma! Måste ju få till maten ;)

hoppas ni får en trevlig söndagkväll fylld med god mat! :)

Spamalot

It was awesome! Storlog och garva hela kvällen :) nu lite tv sen sova :) Godnatt!

Friday I'm in love

Hejhej!

Hur har ni det? Idag känner jag mig otroligt mycket piggare och gladare! PM är inlämnat och jag kan ta helg! Efter inlämning blev det en sväng på stan med en vän. Lite belöningsshopping kanske ;) Blev i alla fall att jag köpte en "hårmunk", lite fjädrar att ha i håret och SNYGGASTE klänningen på stört länge! Jag såg den, och föll för den direkt! Jag är kär! Kommer ha klänningen med svarta strumpbyxor (iaf tills det är varmare) och så antingen mina rosa platåer eller mina mördarklackar! I'm so totally in love! Den var så sjukt snygg på!

Nu ska jag snart röra mig ner till stan igen genom snökaoset! Ska ta en juice med en annan vän och bara hänga lite! Så jag har fått en toppen start på helgen (minus snön då) och ikväll blir det bättre! Ikväll är det nämligen dags för mig och älsklingen att se Spamalot! WOHO!

Men nu måste jag rusa!

Tjingeling!


Klänning från H&M

Vänner är en skattefri förmögenhet

I min kalender som jag använder varje dag finns det varje vecka ett citat med. Ibland är det något man läst innan och ibland något helt nytt. Ibland rör det sig om någon berömd som sagt något oerhört vettigt och ibland står det bara "anonym". Det roliga med dessa är att de flera gånger kan vara tänkvärda och faktiskt värda en stund av funderande. Ett exempel på detta är exemplet ovan:

"Vänner är en skattefri förmögenhet - Anonym".

När jag läste detta första gången så kunde jag inte låta bli att le. (Även när jag läser det idag så ler jag åt det.) Kanske är en stor anledning till detta att jag just nu läser just skatterätt och kan uppskatta en kommentar som denna. Jag har ju trots allt ett helt område i frågan som jag kan jämföra med. Men nu när jag sugigt på detta citat i några veckor så har det fått mig att tänka..

Liksom en förmögenhet, kan en vänskap vara som en slags investering. Ibland en kortvarig och ibland en långvarig investering för framtiden. Du kanske inte behöver beskatta en vän som du gör med pengar när du har gjort en vinst. Istället kan du njuta av glädjen du får av att ha en vinst att ta ut i form av glädje, skratt och gemenskap. Vid en förlust i fråga om en förmögenhet kan du ibland kvitta denna mot andra vinster. På ett liknande sätt kanske det är att vi även vid förlust av en vän, med hjälp av en annan, kan ta oss igenom smärtan lite enklare. Precis som du behöver värna om en förmögenhet och se till att den växer så måste du värna om en vänskap och hjälpa den växa. Det är när en vänskap vuxit sig stark som du har som mest nytta utav den.

Dock finns det ingen direkt parallel mellan att ha en förmögenhet och att ha vänner. Pengar kommer och går. Om du har en förmögenhet eller inte spelar ingen roll för om du kommer ha vänner i ditt liv.

Vänner må vara en skattefri förmögenhet men du kommer få värna och vårda dem minst lika mycket och antagligen mer än om du investerar pengar. Men det kan det vara värt!

Viperroom 3 sep 2010


Ur fokus

Bla bla bla.... Ungefär känner jag just nu med min uppsats. Mitt fokus är inte det bästa när det gäller att skriva idag (denna vecka?) och inte hjälper det att jag inte vet VAD jag ska skriva. För första gången när jag jobbar med en uppsats så är det helt blankt! BLÄÄ!! Vet inte alls vad jag ska göra heller för att få igång min tankeverksamhet. Det som är tråkigast med att jag har så svårt att fokusera på skrivandet och glider in på annat är att båda träning och körrep blir lidande och det SUGER! Jag vill träna och jag vill sjunga men när jag är så här KASS på att få ur mig en uppsats så går det helt enkelt inte som jag vill riktigt...

Jaja, det är väl bäst att jag sätter igång igen och försöker i alla fall. Har jag tur kanske jag hinner sjunga lite ikväll i alla fall! Suck!

hoppas ni har en mer effektiv dag än jag i alla fall! :)


Skrivdags!

Hejsan!

Usch va sent ute jag är med att skriva min PM. Skrev mina första rader igår kväll och den ska in på fredag! Men men, bara att hugga i och köra hårt! Önskar bara jag var mer inne i vad jag ville skriva men just nu är jag tyvärr ganska planlös!

Jaja, jag har fått min morgonpromenad och laddat med en rejäl frukost så förutsättningarna för en bra pluggdag finns verkligen! Men nu måste jag sätta igång på riktigt! Ha en underbar onsdag och hoppas den är lika solig för er som mig :)

Tjingeling!


Min frukost EFTER att jag tappat mobilen i den!
Turkisk yoghurt, kvarg, musli, färska jordgubbar (även lite kokos på sen!)


TAGGAD!

Jag taggar....



... Valborg (Check in 2 weeks)
... Sista seminariet (Check in 4 weeks)
... Tentan (Check in 6 weeks)
... Canada (Check in 7 weeks)
... Midsommarfest (Check in 10 weeks)
... Peace and Love (Check in 11 weeks)



Det är inte konstigt att fokus inte riktigt ligger på plugg just nu! Efter allt detta väntar sommarjobb, drinkar i solnedgången, träning, promenader, bröllop x 2 och förhoppningsvis möhippa x 2!

This spring and summer is gonna be legen ...... wait for it ...... dary!!


Har ni några kul planer?? :)


Midsommar 2011

Shoot me!

Goddagens!

Vad gör ni? Jag är just hemkommen från gymet och jag har sån sjuuuuk träningsvärk redan! Övervägde att ta hissen en trapp upp bara för att slippa gå! Men det blev trapporna. Jag har ju ett tag stört på att jag inte tycker att träningen ger något och att det inte känns så mycket liksom. Att jag vill ta ut mig helt när jag tränar på gymet. Så jag bokade tid med instruktör och fick ett sjukt kul men också sjukt tungt pass som jag nu idag körde igenom helt för första gången. Det känns!Nu måste jag samla krafter tills jag ska röra mig mot stockholm! Vet inte hur jag ska orka gå till stationen!? Kanske värt att köpa smsbiljett och åka de få stationer det gäller? Åhhh, ångest!! Jaja, nu är det dags att fylla på reserver med en god smoothie och kanske något mer gott! Vill dock inte fylla på för mycket för ikväll är det Oleary's som gäller!

Ha en superskön fredag!

New lifestyle

Hejhej!

Nu är påsken över och jag är åter tillbaka i skolvärlden efter en underbar och härlig helg hemma med familj och vänner. Nu är det dags att ta tag i plugget igen! Något annat som jag också "tar tag" i är min träning och kost. Jag har nu ett tidsbestämt mål fram till 1:a juni, då jag åker till Canada! Vad jag ska uppnå fram tills dess är inte lika klart. Jag hoppas dock att vara i bättre form än jag någonsin varit förut! Detta kommer antagligen visa sig i både minskade mått på vissa ställen och ökade på andra, samtidigt som en viktskillnad lär uppstå. Men det visar sig! 

För att uppnå detta mål så utesluter jag kolhydrater helt under veckorna! Helst under helgen också. Sedan ska jag försöka ta min morgonpromenader så många gånger som det bara är möjligt. jag ska även köra stenhårda pass på gymet eller i gruppträning 3-4 gånger per vecka! Något som säger sig självt är att godis, kakor, läsk och allt annat sött är förbjudet! Dessutom skippar jag alkoholen! När man tänker efter så blir det en del som student.. Lika bra att bryta denna "trend" och satsa allt!

När det gäller mat så har jag en fruktsmoothie jag dricker till frukost med bland annat en massa citrusfrukter i. Istället för pasta, potatis och liknande så blir det extra mycket grönsaker och en del keso istället! Är jag sugen på något så är en kopp te perfekt då varmt mättar mer än kallt! Sen så dricka massa vatten såklart!

För att sammanfatta vad jag gör:

- 7 veckors mål
- inga kolhydrater på veckorna (och helst inte på helgerna)
- Morgonpromenader
- Träning 3-4 ggr/v
- Inget sött och ingen alkohol
- Starta dagen med en fräsch citrusdryck



Nu är det bara att köra järnet, satsa allt och vänta på resultaten!

Wish me luck!


Packning

Hejhej!

Håller på och fixar och donar här hemma för tidigt imorgon bär det av till mina kära hemstad! Så får se hur mycket som jag lyckas få ner i min lilla resväska! Som vanligt kommer jag antagligen packa för mycket, men men.. Dilemmat just nu är skor. Ska jag ha klackar för lördagens utgång eller låta fötterna ha det skön och köra på lätta tygskor? Svårt val! Speciellt med tanke på att skorna gör outfiten i vissa fall! Nåväl, får fundera lite helt enkelt på hur mycket jag vill plåga mina fötter :)

Vad gör ni en onsdag som denna då? Förberedda för påskhelgen?

Jaja, ha det så bra!

Tjingeling!

Trötter

Godmorgon!

Idag blev det tyvärr ingen morgonprommis för mig. Kände mig något trött och gjorde misstaget att lägga mig i soffan när jag gått upp ur sängen.. Men men, känner att jag har lite ont i halsen så kanske var lika bra? Får se hur det blir med träning ikväll. Kanske får räcka med en lugn promenad eftersom jag känner av min hals lite. Vill ju inte bli sjuk nu när jag ska åka hem över påsken!! Så får se hur det utvecklar sig under dagen!

Nu är det en skål med gröt och skatterättsplugg som gäller!

Hur startade ni eran morgon? :)

New favourite song!

Heej!

Har i helgen hittat den BÄSTA låten på länge! Den är så galet bra och sjukt catchy! Den kommer vara med i den nya Men in Black filmen som kommer i april och den sjungs av pitbull men innehåller även en del av musiken från en väldigt känd låt i filmen Dirty Dancing, så som partylåt är den sinnessjukt bra eller bara som en pepplåt att hoppa runt i, i lägenheten!

Here it is:


Nu väntar jag bara på någon ball musikvideo eller liknande till denna!

Busy weekend!

Hej igen!

Har haft fullt upp sedans sist! Torsdagkvälls kursafton resulterade i god mat och röd vin, trevligt sällskap och slutligen dans till stängning! En härlig kväll enkelt! Fick dock betala för den i fredags.. Men så kan det gå! Hade i alla fall oerhört trevligt i torsdag så det får vara det som räknas just nu!Torsdagen började ju som sagt ganska hurtigt med både morgonpromenad och en sväng förbi gymet!

Fredagen blev mest en slappisdag och på kvällen kom P hit! Vi mest myste, åt god mat och kollade massa serier! Lördag blev det gymet 1 ½ timma för mig och P följt av shopping på stan! På kvällen blev det bio och då såg vi Wrath of the titans, som för övrigt hade dom coolaste 3D effekterna på länge! Riktigt cool och bra!

Söndag innebar städdag på nationen och massa slit där i ett par timmar men efterföljt av desto fler timmar i soffan framför film och serier. Helt enkelt underbart! Nu känner jag mig utvilad och laddad för denna veckan som kommer! Dock blir veckan kort då det ju är PÅSK!

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch innan jag kör igång med plugget!

Ha en fortsatt trevlig måndag!


Behövde mer vårmotivation just nu då det är isande vindar ute idag!

RSS 2.0