Clouds on my sunny day

Hej allesammans!

Nu har det minsan varit lite dött här ett par dagar. Tänkte dock jag kör en bilduppdate i helgen igen. Kan säga som så att det finns en hel del matbilder. Men mat är ju gott?? Hehe..

Hur har er vecka varit då?? Min har varit ganska bra ändå skulle jag vilja påstå!! I måndags blev jag lite sminkad på Åhlens color days. Var riktigt kul! Lärde mig massor också! Så i helgen får jag testa alla mina skills ;) Skolmässigt har det varit en bra studievecka! Haft bra flyt! Bara idag som jag varit lite seg i starten! Vägs väl upp av att jag sitter sent och pluggar ikväll!! Ska börja jobba på en uppsats. Om ett tag kanske det är dags för ett inlägg som tipsar som något som har att göra med att skriva uppsats?

Nej nu måste jag få i mig lite frukost så att jag kan börja sätta igång med plugget!!

Hoppas ni får en awesome torsdag!

Tjingeling!

(Ps. Idag är skyn full av massa moln till skillnad från den underbart solklara igår!)


Denna flygdag var det mindre moln och härlig solnedgång!

Veckan i bilder


Mina hemmagjorda biffar med blomkålsmos & sjukt god sås!


Förrätten i fredags här hemma. Ungsrostat bröd med olivolja, parmaskinka, salami och olivröra!


Storkören i aulan igår


Världens ÄCKLIGASTE kladdkaka! Aldrig smakat något så illa.. Dessutom en äcklig sås till. Varför förstöra ett vinnande koncept!?


Gasquen! Runt 350 pers tror jag. Galet kul!


Fina flickor!!!



Jag inser när jag lägger upp bilder, att det är mycket på mat. Det är nog trots allt ett stort intresse som jag har, hehe.. Men har haft en riktigt bra vecka och nu tänkte jag avsluta den med en god söndagslunch och lite mys framför tvn innan jag börjar plugga ikväll igen!

Hur spenderar ni er söndag? :)

Våffeldagen!

Godmorgon allesammans!

Jag har redan hunnit smälla i mig dagens dos av våfflor, dukade upp och åt tillsammans med älskling nu på morgonen! Har även hunnit tvätta. Så ska mest hämta upp tvätten nu som jag verkligen hoppas är torr vid det här laget!!

Idag blir det skola och ikväll massa god mat!! Såå gott!

Men nu måste jag rusa till tvättstugan!

Ska ni äta våfflor idag? :)

Tjingeling!

That's the way it is

Godmorgon allesammans!

Här sitter jag och har ätit min vanliga frukost med youghurt, havregryn och solrosfrön. Valde att lyxa till det lite med melon på sidan om det. Mums!

Gårdagen spenderades en stund i skolan. Sen var det dåligt plugg på eftermiddagen, men men, så brukar mina onsdagar ofta bli! Vart i alla fall iväg en sväng och tränade! Love it! Sedan sent på kvällen, efter träningen, gjorde jag biffar och blomkålsmos. (ja juste, jag försöker köra på med så lite kolhydrater som möjligt på veckorna.) Det blev faktiskt riktigt gott! Får försöka lägga upp en bild sen på resultatet!

Idag är det hårdplugg som gäller! Ska sätta igång om en liten stund bara! Sen kommer P hit i eftermiddag. Lovely!!

Nej nu måste jag sätta igång med plugget känner jag!!

Ha en underbar dag! :)

Fast Rewind

Hej allesammans!

Har insett att helger verkligen inte är min starka sida och att början av skolveckan jämt är helt hopplös! Ska försöka bättra på det!! Hur som haver, jag åkte till Stockholm i fredags.

Fredagkväll spenderades först med killen och hans mamma och syster på pizza hut där vi åt gott, drack vin och hade det allmänt trevligt. Sedan var det dags för Romeo & Julia på Göta Lejon! Det var så SJUKT bra! Jag älskar verkligen musikaler och önskar varje gång att det var jag som fick stå på scen!!!

Lördag var det mest chill. Sen blev det Heron en sväng på kvällen för häng med vad jag kallar "stockholmsgänget"! Hehe.. Så såg vi the Adjustment Bureau med Matt Damon och Emily Blunt i huvudrollerna. Gillade filmen! Ganska nice! Sen får vi se om man ser den igen, men helt klart sevärd!!

Söndag var mest en såndär härligt skön mysdag! Älskling och jag fick städa bilen i solskenet och sedan stå i biltvättkö över en timma! Sådär segt, men men.. Sen åkte vi iväg en sväng och shoppa lite i Nacka! Mysigt! Kvällen spenderades med att titta på Idol. Me like American Idol!!


Nu måste jag försöka sätta igång med plugg igen!! Såååå trött!

Hoppas alla andra också hade en toppen helg!!

Tjingeling!

I gotta run!!

Skolan börjar alldeles för tidigt för att vara lagligt idag!!! Desutom med TRE timmar föreläsning!? Har packat frukost och väskan för stockholm är färdig. Nu måste jag faktiskt rusa!!

Hörs sen! :)


St Patriks Day

Hej allesammans!

Haft en trevlig dag?? Själv blev det lite sjungande med kören ikväll och efter det en sväng förbi Irländska puben Buddy's i Uppsala för lite häng med Emilia, hennes kille och lite annat folk. Var riktigt mysig och härlig stämning där!

Nu är det packa väskan inför imorgon som gäller! Tidig morgon i skolan och sedan direkt till Sthlm!!

Föresten, någon annan som var ute i och med St Patriks day idag??

Godnatt!!


En riktigt glad Emilia :) Jag vill också få en snygg hatt!!!!^^


Var dessutom lite härlig riverdance!!


Själv vågade jag inte låta bli att inte komma i grönt så fick bli mitt nya linne från igår! Tyvärr syns inte färgen ordentligt på bilden! Till det körde jag tajts och en svart väst. Fick även veta att om jag inte skulle haft grönt så hade folk fått slå mig :O


Hehe, sov gott allihopa! :)

Something green

Gårdagens shopping tänkte jag slänga upp här nu! Blev ett ganska nice linne som jag längtar efter att använda i sommar. Sedan blev det också en söt liten nalle som jag tänkte älsk skulle få imorgon! Som tur är läser han aldrig här så då är det fritt fram att visa saker ;)


Linne från H&M



Nallen! Älskar texten!


Men just nu är det råplugg som gäller!!
Wish me luck ;)

17 of March 2011

Godmorgon allihopa!

Sitter nu och försöker äta lite frukost innan det är dags för att köra igång med plugget! Blir nog att jag sitter hemma trots allt. Känns som att jag har disiplinen för det idag! Skönt! Slippa joxa med matlådor och annat! Så om ett litet tag ska jag köra igång med familjerätten som är dagens ämne!

Vad händer i er värld idag? :)


Trött tjaj med frukost!^^ Lingongrova med skinka och French's mustard!!

Helgen i Helsingborg!

Back from working out! Det var awesome! Kändes skönt att köra på igen! Saknar träningen när det blir för långt mellan!

Hur som helst, helgen i Helsingborg var grymt mysig! Umgicks och hade det allmänt trevligt med släkten där! (Killens syster med familj, mysigaste familjen!) Blev god mat, goda snacks, en dag på Tropikarium (Osäker på namn och stavning?) och så kollade vi såklart på Idol på lördagen. Spenderade sedan halva dagen i bil påväg tillbaka till Stockholm på söndagen. Men är helt klart glad att jag flög ner på fredagen!

Flygresan gick för övrigt bra! Hamnade ijämte en man med intressanta flyg historier och annat kul! Dock strulade högerörat efter halva resan, men men, allt kan ju inte flytta på problemfritt vet ni ;)

Nu ska jag svara på kommentarerna från helgen som var innan jag slänger mig in i duschen! Sorry att det dröjt så länge!!

Tjingeling!


Bild på älskling & jag från Tropichuset! Kerstin skulle ta bilden, vi vänta huuur länge som helst, då säger hon "jag väntar på att det ska komma en haj" och då blev detta resultatet! Ganska nice tycker jag! (Detta är bilden jag snackat om!)


Bästisdag

Hej allesammans!!

Förlåt men jag har verkligen inte haft energin till att blogga de senast dagarna. Skolan har helt tagit musten ur mig. Men efter en heldag med bästis så blir det bättring kan jag lova! Dessutom blir hon sur om jag inte bloggar;) Ni hittar henne på adressen http://innanb0mberna.blogg.se om vill läsa!! Därifrån hittar ni dessutom till hennes grymma fotoblogg!

Hur som helst började vi med en thai- och sushibuffé till lunch. Grymt gott! Sedan blev det lite strosande på stan. Riktigt skönt! Hann till och med hänga en stund i min lägenhet innan det var dags för henne att åka hem!

Nu ska jag springa iväg till träningen! Wooho! Inte tränat sedans jag skada låret, dvs för 3 veckor sedan, så ska bli skönt!! Bloggar mer igen ikväll och då SKA jag svara på kommentarer!! Promise! Dessutom visa den bilden från helgen som jag snackat om och kanske något annat kul, som dagens shopping? Nåja, vi får se!

Hörs sen iaf!


Hanna inne på sin sista portion av mat.  
Var här vi kom på att ta fram en kamera^^

Miniuppdate

Helg allihopa!

Helgen var bra :) Flygresan gick bra! Allt annat var riktigt trevligt! Dock kom jag hem sent igår och har skola och plugg idag. Ska ut för middag ikväll med en bekant också, så blir inte förens sent ikväll som jag hinner skriva en bättre uppdatering! Men den kommer! Har en riktigt schysst bild också från helgen!!

Men mer om helgen ikväll! Svarar även på kommentarer då!:)

Tjingeling!


Me so happy beacuse it's spriiing! 
Skinjacka, scarf och solbrillor!!

Showertime

Godmorgon alla glada!

Jag var gryyymt trött idag!! *gääääsp* Snoozade i över en timma typ så nu måste jag röra på mig!! Blir till att slänga mig in i duschen, packa väskan för helgen, klämma i mig frukost och sedan öva öva öva på min föredragning! Idag är det dags att ha den nämligen!

Fortsätt gärna komma med tips och annat kul angående att flyga!:) Känns lugnare ju mer jag pratar om det:) Men blir inte kul sen när planet väl startar, haha!! Det går nog fin fint ;)

Va ska ni göra idag då??:)

Tjingeling!


Flygrädd! Tips!?

Hej igen allesammans!

Fick bli många inlägg ikväll men jag behöver snacka va mig lite nu kände jag och försöka få lite tips! Det är nämligen så att jag ska flyga själv för första gången imorgon! Hittills har jag tyckt att det ska bli jättespännande. Är ju faktiskt folk som väntar på andra sidan! :) Men sen nu när jag skulle boka sittplats så kom jag ihåg att jag ju visst är lite flygrädd och så kom jag ihåg vad som hände sist jag flög! Lägger upp artikeln här under ;)

Så plötsligt blev jag nervös!!

Så, är det någon som har något tips inför min resa imorgon? Jag bara flyga från Arlanda till Helsingborg men ändå! Första gången själv! Vad brukar ni göra på flyg? Sova, lyssna på musik, äta godis? Hehe..!

Ge mig tips! Snälla! :)

Tjingeling!

JUSTE! Det som hände sist jag flög? Jo vi (läs: jag och älskling) var med i charterplanet som var påväg till Turkiet och blev träffade av blixten inte 1 men 2 gånger! 

Vi skrattade så himla gott när vi läste aftonbladets artiklar om händelsen. Hon där Katarina eller vad hon nu hette? Jag vete tusan vilket plan hon var med på men på mitt plan var det riktigt lugnt och stillsamt! Såklart man blev lite nervig men va fan! Det lyste till, det skaka som det brukar när man flyger genom moln (vilket vi gjort där ett tag) och vi landade utan problem! Gick huuur bra som helst, hehe..!

Men ni kan ju läsa artikeln själv:)
Vems story säljer bäst? ;)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7632520.ab

Så ge mig tips och vad ni brukar göra!! :)

Tjo!


Bild från i julas när vi var lite närmare marken^^

I'm gonna give all my secrets away

Låten som spelas mest flitigt i min lägenhet just nu!

OneRepublic - Secrets

Tips: Att förbereda sig inför en föredraging

Hej allesammans!

Det är jaaaaaag! Hehe... Suttit och jobbat på min föredragning stora delar av dagen. Ska hålla den inför klassen imorgon men började skriva den först idag. Hmm,.. Lyckat? Njaa! Men det går! Skrivit klart något nu som jag är nogurlunda nöjd med. Nu är det bara öva öva öva som gäller! Men jag tänkte komma med lite av mina egna tips här! Så att jag kanske hjälper någon annan från att hamna i min sits (även om denna variant såklart också funkar!)

För att lyckas bra med din föredragning:

1. Börja i tid!
Det är verkligen A och O att börja i god tid och få en bra helhetsbild över vad du ska presentera. Ju bättre du kan ditt ämne, desto enklare är dett att stå inför klassen och desto mer trovärdig låter det du säger. Tror du det själv så kommer andra det också!

2. Skriv en mindmap. Denna punkt är en som funkar för vissa men inte alla. Det kan nämligen vara skönt ibland att bara skriva ner all  information man har så att man sedan kan börja därifrån. Ibland är det nämligen lite trögt att komma igång! *host*

3. Börja skriva din föredragning. Skriv en början, tre huvuddelar och en avslutning. Allt som du vill säga skriver du ner. Då vet du vad du vill ha sagt. Det är så enkelt att missa något viktigt annars.

4. Öva öva öva! Ju fler gånger du läser det du ska säga, desto säkrare känner du dig! Chansen finns då att du till slut kan ditt ämne så bra att du fritt kan stå framför klassen utan stödord eller papper och hålla en presentation. Möjligen att du känner dig så säker att du inte heller behöver säga ordagrant vad du först skrivit ner. Ju mer och bättre du kan ditt ämne, ju mer kan du tala fritt och självsäkert!

5. Klipp & klistra! Jaa, om du som jag, har svårt att hinna lära dig allt utantill så är mitt bästa tips att så gott det går skriva stödord eller stödmeningar. Skriv för hand eller skriv ut detta. Sedan börjar klippandet och klistrandet! Ta en gammal pappkartong, klipp lagomstora kort. (Dessa är bra då tex ett litet pappersblad skakar om du är nervös medans detta är stabilt!) På korten klistar eller tejpar du fast din lappar. Nu har du dina manuskort!

6. Slutligen, öva lite till! Att öva är aldrig fel! Ta tiden, stå framför spegeln, jobba på hur du står, pratar och framstår när du pratar. Öva gärna inför en vän, föräldrar eller pojkvän. Varför inte hunden eller katten?


Så! Jag hoppas att mina egna tips kan hjälpa någon!! Och glöm inte:
Övning ger färdighet!


Tjingeling! :)



Goodbye Lullaby

Goodmorgon allesammans!

Jag har slängt i mig två rostmackor och det är dags att rusa till skolan!! Upptäckte nu på morgon att Avril har ett nytt album ute, Goodbye Lullaby. Lyssnat på spotify på några låtar och hittills är det ganska nice! :)

Men nu måste jag rusa!!

Vad gör ni idag ? ?

Inte så utivilad

Hej allesammans!

Har varit lite dött här ett tag men berodde dels på att jag var hemma en sväng och att jag dessutom åkt på en förkylning som gör mig riktigt trött! Men så kan det gå. Jag hade i alla fall en toppen helg hemma med familj och vänner!

Denna veckan är det mycket i skolan, som det så ofta är. Har börjat med familjerätten nu. Riktigt intressant! Mer om det en annan dag kanske?? Nu ska jag nämligen försöka skriva ner lite tankar inför morgondagens seminarium plus att jag tänkte ta mig en dusch och sedan sova tidigt!

Vad är planerna för er ikväll? :)

FEST!!!

Godkväll allt gott folk!
Jag är hemma hos malin! Firar alla brudar som fyller och fyllt 21 den senaste tiden! Firar alla så att vi alla ska kunna vara med! riktigt lyckat och alla har riktigt trevligt! Snart ska vi dra vidare ut och slå klackarna i taket! Jag rocka i mina leopardklackar!! Its sooo on!
Ha en awesome fredagkväll! Kanske ses vi i vimlet!?
Nu ska jag återgå till allesammans häroch umgås :)

Enough is enough!

Så! Nu får det räcka! Gick upp 7 i morse typ. Tror ni inte att datorn strula och inte ville starta? Jag var liiiite panikslagen i sådär 20 minuter tills den gick igång. Utav alla dagar på året som finns.. Jaja, hade den vägrat starta hade jag som tur var sparat ner tentan på ett usb. Kan säga som så, jag bara visste att något skulle krångla!

Men jaa, nu får det räcka med tentan! Har tagit på mig ordentliga kläder, packat det sista i min lilla resväska för helgen och nu är det inlämning och presentshopping som står på schemat innan det är dags för mig att hoppa på tåget hem till Borås!

Varnar nu för väldigt dålig uppdatering i helgen! Kommer umgås med mina nära och kära, så du bli det sällan mycke tid framför datorn! Men jag ska försöka uppdatera! Annars hörs vi på söndag eller senast måndag.

Hoppas ni alla på en superduperhärlig helg!


See you in 5 hours

Dags att stänga ner! Har i princip en färdig text. Blir till att gå upp vid 7 imorgon, käka frukost och sen köra igång igen! Jag ska baskemej vara klar i god tid så att jag kan lämna in tentan senast halv 11 imorgon!

Har insett ganska länge att det inte går att sitta så mycket längre. För en timma sen tog jag break och började leka med läppstift. När jag börjar leka med smink, seeent på kvällen, då är jag trött!!


Trött?? Ögonen går ju praktiskt taget i kors! Hehe..^^

Not what I had in mind!

Godmorgon allihopa!

Jag har skummat genom nätet, bloggar och bostadssidor nu på morgonen! Har faktiskt anmält mig på några bostäder nu som intresserad så det känns bra :) Även om jag hade kass kötid!! Men vem vet??

Hur som helst, igår när jag skulle packa så dubbelkollade jag min tågbiljett för helgen. Tror ni inte idioterna lyckats boka fel?? Jag har nu nämligen en resan från Stockholm till Göteborg på torsdag och på sändag när jag gärna vill åka andra hållet, nej då har jag nu en resa från, japp ni gissade det, Stockholm till Göteborg! Gaaaah!!!

Detta med punkt "4. Inga överhängande moment!" går sååå bra just nu. Så innan min hemtenta släpps kl 10 så måste jag ner till SJ och klaga lite och fixa en ny tågbiljett! Men "jippie"...

Aja, jag är iaf uppe och vaken, typ.. Ska äta lite frukost, dra en borsta genom håret, sen känns det nog bättre!:)


Hur börjar er dag? :)



Tips inför en hemtenta

Inför en hemtenta såhär, så är det några enkla saker jag försöker ha förberett innan!

1. Mat! Det är något av det viktigaste att äta bra så att man orkar sitta länge och göra bra ifrån sig. Att då ha färdig mat som man lagat dagen innan eller någon matlåda i frysen är verkligen ett måste! På tentadagen vill jag kunna sitta fokuserad och inte behöva tänka på mat.

2. Utrymme! Jag ser alltid till att det finns någon öppen yta där jag kan i lugn och ro sitta och leta i mina böcker och skriva på min uppsats.

3. Rent & fint! Okej, den här gången måste jag erkänna att det inte är särskilt bra städat hos mig, men nästan all disk är gjord. Det är en mindre sak som kan distrahera på tentadagen!

4. Inga överhängande moment! För mig kan detta vara att jag tex har packat resväskan innan tentan då jag så fort jag lämnat in den tar ett tåg söder ut! Utifall jag behöver all den tid jag kan få till att skriva så kan en opackad resväska vara väldigt betyngande!

5. Allt har sin plats! Att veta vart man har de böcker som kan tänkas behövas och att ha koll på dessa innan dagen T kommer är väldans bra! Vill ju inte behöva riva upp & ner på hela lägenheten i jakt på dem! ;)

6. Var utvilad! Detta är nog något av det viktigaste trots allt. Se till att vara utvilad på tentadagen så att du inte somnar över datorn och böckerna! Ta en dusch kvällen innan, koppla av och lägg dig i tid så ska du se att du vaknar utvilad!

Lycka till allihopa med tentor och annat skoj! Hoppas något fått ett hjälpsamt tips här! :)


RSS 2.0